Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u rukometu

Drama u finišu druge runde: Nizozemci zagorčali život Portugalcima, sada se Slovenci pitaju

nizozemska portugal ehf
FOTO: ehfeuro.eurohandball.com

Najefikasniji igrač prvog dijela bio je Areia, koji je postigao šest golova

U dramatičnom završetku posljednjeg kola druge runde Evropskog prvenstva u Njemačkoj, Nizozemska i Portugal odigrali su utakmicu koja je završena rezultatom 33:33.

Prvi gol na utakmici postigao je Luis Frade, igrač Portugala, donoseći prvo vodstvo svojoj ekipi.

Nizozemski igrači brzo su izjednačili, a prvo vodstvo na utakmici ostvarili su u 5. minuti serijom od 3:0. Sve do kraja prvog poluvremena bila je to izjednačena utakmica, ali se ipak na poluvrijeme otišlo rezultatom 17:15 u korist Nizozemske.

Najefikasniji igrač prvog dijela bio je Areia, koji je postigao šest golova.

U drugom dijelu utakmice, Versteijnen je doveo Nizozemce na +3, a onda se igralo “gol za gol” do 50. minute . No, Portugalci su uspjeli stići zaostatak u zadnjih deset minuta utakmice.

Nizozemci su na kraju morali stizati rezultat, pa je na kraju završilo konačnih 33:33. Portugalcima za prolaz dalje sada treba remi ili poraz Slovenije u duelu s Danskom. Slovence pobjeda vodi dalje, dok su Danci već osigurali prolaz. Ta je utakmica u toku. Nizozemci su bez šansi za prolaz u narednu rundu.

Martim Costa i António Areia prešli su granicu od 50 golova na EHF EURU i sada zauzimaju četvrto i peto mjesto među pet najboljih strijelaca Portugala svih vremena na EP. Zanimljivo je da je Costa sve golove postigao na EP koje je u toku, dok je Areia golove skupio na tri EP, počevši od 2020.