Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Druga etapa Vuelte za Marczynskog, Froome pao i izgubio 20 sekundi

Chris-Froome

Poljski biciklist Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) pobjednik je 12. etape ovogodišnje “Vuelta a Espane” vožene od Motrila do Antequere u dužini od 160.1 kilometara, što je njegova druga etapna pobjeda na utrci, najbrži je bio i u šestoj etapi.

Pokazalo se kako je Marczynski u završnici etape imao najviše snage od svih 13 bjegunaca te je ciljem prošao sa 52 sekunde prednosti u odnosu na najbliže pratitelje, Španjolce Omara Frailea (Dimension Data) i Josea Joaquina Rojasa (Movistar).

Dok su se bjegunci borili za etapnu pobjedu, za uzbuđenje u borbi za ukupnu pobjedu pobrinuo se neuništivi Španjolac Alberto Contador (Trek). On se izdvojio iz glavne skupine dva kilometra prije vrha posljednjeg uspona etape, koji je bio na 18km prije cilja etape, a tim je svojim potezom natjerao i ostale favorite da se više potrude na nizbrdici.

Neočekivano ubrzanje pokazalo se neugodnim za vodećeg u ukupnom redoslijedu Britanca Chrisa Froomea (Sky) koji je na nizbrdici prvo morao mijenjati bicikl, a zatim je 15-ak kilometara prije cilja i pao u jednom zavoju i stoga je izgubio kontakt sa skupinom.

Froome do kraja etape nije uspio uhvatiti priključak s ostalim favoritima, ali je uz pomoć svojih momčadskih kolega uspio limitirati svoj zaostatak na samo 20 sekundi u odnosu na najbliže pratitelje u ukupnom redoslijedu.

Froome sada ima 59 sekundi bolje vrijeme od drugog Talijana Vincenza Nibalija (Bahrain) odnosno 2:13 minuta ispred trećeg Kolumbijca Estebana Chavesa (Orica).

Contador je, pak, ciljem prošao 22 sekunde prije glavne skupine, odnosno 42 sekunde prije Froomea, pa je sada deveti u ukupnom redoslijedu sa 3:13 minuta slabijim vremenom od Britanca.