Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugo kolo Wimbledona: Džumhur danas protiv Britanca koji je izbacio Karlovića

Damir_Dzumhur_Kudla_Wimbledon_backhend_EPA

Damir Džumhur danas protiv Britanca Aljaža Bedenea, koji od 2015. godine nastupa za Veliku Britaniju, igra meč 2. kola turnira u Wimbledonu.

Najboljem bosanskohercegovačkom teniseru (83. igrač na ATP listi) to je drugi put da u ovoj fazi takmičenja igra na turniru u Londonu. Prošle godine Džumhura je u 2. kolu zaustavio Francuz Pierre-Hugues Herbert.

Ukoliko eliminira Bedenea, Džumhur bi se po treći put u karijeri plasirao u 3. kolo u nastupima na Grand Slam turnirima, nakon što mu je to pošlo za rukom na Australian Openu (2014.) i Rolland Garrosu ( 2015.).

Bedene je na ATP listi rangiran na 58. mjestu, a najbolji ranking ostvario je u novembru 2016., kada je bio 45. igrač svijeta.

Džumhur je na startu turnira u Wimbledonu ubljedljivo savladao Argentinca Renza Olivu sa 3:0 po setovima, dok je Bedene nakon više od četiri sata igre eliminirao Hrvata Ivu Karlovića sa 3:2.

Meč između Džumhura i Bedenea na programu je kao drugi na trećem terenu, nakon duela između Ruskinje Elene Vesnine i Victorije Azarenko iz Bjelorusije.

Program počinje u 12.30 sati.