Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dule Vujošević odabrao 12 igrača za Francusku

vujosevic

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati u susretu 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gostuje kod Francuske u Rouenu.

Selektori oba tima odredili su sastave koji će se večeras boriti za drugu pobjedu u kvalifikacijama za Mundobasket koji se 2019. godine igra u Kini.

U prvom kolu grupe E obje selekcije upisale su pobjede. Naš nacionalni tim je na domaćem parketu savladao favorizovanu Rusiju (81:76), dok je Francuska slavila na gostovanju kod Belgije (70:59).

Duško Vujošević se i večeras odlučio za identičan sastav koji je izborio pobjedu u duelu sa Rusijom. Vujošević će večeras koristiti usluge sljedećih igrača: Markus Lončar, Edin Atić, Andrija Stipanović, Adin Vrabac, Milan Milošević, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Elmedin Kikanović, Džanan Musa, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić i Emir Sulejmanović.

S druge strane, Francuzi su u službeni zapisnik stavili sljedeće igrače: Boris Diaw, Mouhammadou Jaiteh, Amine Noua, Andrew Albicy, Louis Labeyrie, Alain Koffi, Axel Julien, Paul Lacombe, Edwin Jackson, Moustapha Fall, Lahaou Konate i Axel Bouteille.