Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UABNOR traži fizičku zaštitu Partizanskog spomen groblja u Mostaru

partizansko groblje (2)

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar zatražilo je u ponedjeljak od svih razina vlasti da zaštite Partizansko spomen groblje u Mostaru, a protivnom najavljuju veliko regionalno antifašističko okupljanje.

Iz tog udruženja od predstavnika vlasti traže da građanima osiguraju sigurno i slobodno kretanje u gradu Mostaru, ali i da zaštite objekte od interesa za cijelu državu. Također poručuju da ovakvu nebrigu prema građanima, ali i samoj državi više neće tolerirati.

– Posljednji teroristički čin pred Dan državnosti Bosne i Hercegovine jasna je poruka koju smo mi antifašisti Mostara okupljeni u Udruženju antifašista i boraca NOR – a dobro razumjeli. Zato zahtijevamo da u roku od 10 dana poduzmete sve mjere fizičke zaštite Nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine koji se zove Partizansko spomen groblje u Mostaru i tako spriječite daljnje terorističke aktivnosti na ovom spomeniku – ističu iz mostarskog UABNOR-a.

Ukoliko u tom roku Partizansko spomen groblje ne bude adekvatno zaštićeno, dodaju, kako će u subotu, 9. prosinca, s početkom u 12 sati organizirati veliko regionalno antifašističko okupljanje na tom spomen groblju.

– Položit ćemo cvijeće, odati poštu poginulim i ubijenim, podići šatorsko naselje i svojim tijelima danonoćno štititi Bosnu i Hercegovinu štiteći njezin Nacionalni spomenik – zaključuju iz UABNOR-a.