Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duranspahić i Hadžiahmetović pobjednici državnog prvenstva u stonom tenisu

duranspahic-stonoteniser

Na 23. državnom pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu za seniore i seniorke koje je održano u subotu i nedjelju u Ilijašu učestvovalo je 70 seniora i seniorki.

Kod seniora prvo mjesto osvojio je Admir Duranspahić koji trenutno nastupa u Francuskoj. On je u finalu savladao Srđana Miličevića iz STK “Vogošća” rezultatom 4:1.

Treće mjesto su podijelili Feđa Jašarević STK “Alađa” – Sarajevo i Ivan Bobaš iz STK “Mostar” – Mostar.

Kod seniorki, u finalu su se sastale klubske kolegice iz STK “Spin 2012” – Sarajevo, Emina Hadžiahmetović i Ivona Baškarad. Emina Hadžiahmetović je sigurnom igrom slavila rezultatom 4:0, a treće mjesto su podijelile Sanja Milojica iz STK “Prijedor”-Prijedor i Snežana Marković iz STK “Spin 2012” – Sarajevo.

U igri parova Admir Duranspahić i Ivan Bobaš bili su bolji od para Anes Alić i Amer Muftić oba STK “Aladža”- Sarajevo rezultatom 3:2.

Treće mjesto su podijelili Vedran Maksimović i Siniša Marčetić oba STK “Borac” – Banja Luka kao i dubl Aličić Armin i Srđan Miličević oba iz STK “Vogošća”.

Kod seniorki u dublu prvo mjesto osvojile su Emina Hadžiahmetović i Ivona Baškarad pobjedom nad Sanjom Milojicom i Nedžmom Mulalić.

Treće mjesto u dublu su podijelile Iva Knezović/Alemka Hasečić i Snežana Marković/Elda Šehić.

Pehare, medalje i diplome za prva tri mjesta seniorima i seniorkama uručili su dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Slavko Antonić potpredsjednik Saveza i uime organizatora Alen Divović.

Vrhovni sudija na prvenstvu bio je Ibrahim Divović iz Sarajeva, a delegat uime STS BiH Sead Pašić iz Sarajeva.

Organizator prvenstva bio je Stonoteniski klub “STAD” iz Sarajeva, saopćio je Stonoteniski savez BiH.