bivši reprezemtativac

Duško Čelica potpisao trogodišnji ugovor sa Vogošćom

240620_Celica_Vogosca

Iz RK Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera

Bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Duško Čelica prvo je pojačanje Vogošće. Čelica je sa bh. premijerligašem potpisao trogodišnji ugovor, saopćeno je iz kluba.

– Zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa RK Vogošća i što sam u ovakvom klubu s ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, mislim duži period od par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima, jer prvo za mene su najvažnije ljudske kvalitete. Ostanak u Bosni je najviše rezultirala situacija sa pandemijom Covid -19, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni faktor koji je presudio. Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto. Ne potcjenjujem nikoga, pogotovo u našoj ligi nema mjesta za to. Svi igraju, bore se i žele biti najbolji. Da nas zdravlje sve posluži i nek najbolji bude pobjednik – rekao je Čelica, koji je u karijeri nastupao za Cimos Koper, Branik Maribor, sarajevsku Bosnu, kataranski Al Jaish, Al Shabab iz Dubaija, francuski Cesson i Selestat, Zagreb, njemački Eisenach, rumunsku Dobrogeu, Vojvodinu i izraelski Hapoel.

Iz RK Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera.

– Suvišno je išta reći o kojem transferu je riječ. Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama – rekao je predsjednik RK Vogošća Fetah Kadrić.