Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tokio

Dvojica fudbalera pozitivna na COVID-19, britanski atletski tim u samoizolaciji

Tokio_Olimpijske_igre_logo (1)

U međuvremenu, šest atletičara i dvojica članova britanskog atletskog tima su u samoizolaciji, nakon što su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom

Dvojica južnoafričkih fudbalera su prvi sportisti u Olimpijskom selu kojima je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa, neposredno uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 23. jula, prenosi Anadolu Agency (AA).

Južnoafrički fudbalski savez potvrdio je da su Thabiso Monyanea i Kamohela Mahlatsija pozitivni na COVID-19.

“Imamo tri pozitivna slučaja COVID-19 u kampu. Dva su igrači i jedan je član tima”, izjavili su iz južnoafričkog saveza.

Njih dvojica su zatvoreni u svoje sobe u olimpijskom selu, dok im se svi obroci dostavljaju do vrata, te moraju svakodnevno raditi PCR testove.

Organizatori navode da je 21 igrač južnoafričkog tima bio u bliskom kontaktu sa zaraženima.

U međuvremenu, šest atletičara i dvojica članova britanskog atletskog tima su u samoizolaciji, nakon što su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Od 1. jula zaražena je 61 osoba povezana sa Olimpijskim igrama.

U Tokiju raste broj zaraženih stanovnika, već četiri dana zaredom ima više od hiljadu novih slučajeva.

Istovremeno, američka teniska zvijezda Coco Gauff (17), bila je primorana da se povuče iz Olimpijskih igara zbog pozitivnog testa na COVID-19.Na Olimpijadi će nedostajati nekoliko visokorangiranih tenisera, među kojima su Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams, Victoria Azarenka, Angelique Kerber i Bianca Andreescu.