superkup

Džanan Musa briljirao na debiju za Real Madrid

dzanan-musa-real

Musa je za 23 minuta na parketu ubacio 21 poen, uhvatio 4 skoka i podijelio 7 asistencija. Ubacio je čak četiri trojke iz pet pokušaja, te je definitivno bio prvo ime susreta

Košarkaši Real Madrida večeras su odigrali utakmicu polufinala ACB Superkupa, a u njoj su s lakoćom savladali Betis rezultatom 100:69.

Bila je to prilika da zvanični debi upiše i Džanan Musa, a bh. reprezentativac pružio je fenomenalnu partiju.

Real Madrid je otpor Betisa slomio u trećoj dionici, koju je dobio 26:13, a dominacija se nastavila i u posljednjih deset minuta. U tim periodima igre Musa je ubacio neke važne šuteve i najavio da će u Real Madridu igrati važnu ulogu u predstojećoj sezoni.

Musa je za 23 minuta na parketu ubacio 21 poen, uhvatio 4 skoka i podijelio 7 asistencija. Ubacio je čak četiri trojke iz pet pokušaja, te je definitivno bio prvo ime susreta.

Njegov saigrač Gabriel Deck ubacio je 17 poena, a Guerschon Yabusele 13 uz 9 skokova. Kod Betisa je BJ Johnson bio najbolji s 14 poena, a 12 je dodao Evans.

Drugo polufinale Superkupa igraju Barcelona i Joventut od 21.30h. Finale je na rasporedu sutra, a Real Madrid brani titulu.