double-double učinak

Džanan Musa briljirao u velikoj pobjedi nad Valencijom, ubacio im je 33 poena

dzanan-musa

Musa je utakmicu završio sa čak 33 poena i 10 skokova za double-double učinak, a podijelio je i 4 asistencije

Džanan Musa nastavio je igrati u sjajnoj formi i u večerašnjoj utakmici u Valensiji, gdje je briljirao i nosio Breogan do ubjedljive pobjede od 97:98.

Od samog početka utakmice Musa je bio noćna mora za košarkaše Valencije, koji nisu imali rješenja za njegovu igru. Već za poluvrijeme Musa je ubacio 18 poena i donio Breoganu veliku prednost od 36:50.

U trećoj dionici je Musa igrao i nešto manje zbog velike prednosti koju je Breogan imao, a ona je rasla na startu četvrtog perioda igre i do +28 (50:78).

Tada je Valencia napokon počela igrati, te je na krilima Klemena Prepeliča na pet minuta prije kraja došla do 72:81! Važnu trojku tada za Breogan ubacuje Kalinovski i vraća svoj tim na sigurnu udaljenost, ali uzvratili su domaći već u narednom napadu preko Arosteguija. Musa je u tim trenucima bio na klupi, a na parket se vratio na 1:16 do kraja, pri vodstvu njegovog tima 79:91.

Hermannsson tada ubacuje trojku za Valenciju, a potom je Musa fauliran, te je bio siguran s linije slobodnih bacanja za 82:93. U posljednjim sekundama Musi je dosuđen nesportski faul, ali sve što je Valencia mogla jeste da uz zvuk sirene, trojkom Prepeliča, smanji na 97:98. To je bio konačan rezultat meča.

Musa je utakmicu završio sa čak 33 poena i 10 skokova za double-double učinak, a podijelio je i 4 asistencije.