Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bravo!

Džanan Musa izabran u najbolju petorku španske Endesa lige

dzanan musa tim sezone real
FOTO: acb liga
Džanan Musa i Walter Tavares

Bh. reprezentativac je četvrti strijelac (14,7 poena po meču) prvenstva, a zanimljivo da je u izboru prvog tima lige sakupio najviše glasova

Džanan Musa je dobio novo priznanje za sezonu iz snova. Košarkaški reprezentativac BiH uvršten je u idealnu petroku španske Endesa lige, drugu godinu zaredom.

Bh. reprezentativac je četvrti strijelac (14,7 poena po meču) prvenstva, a zanimljivo da je u izboru prvog tima lige sakupio najviše glasova.

Dakle, više i od Giorgija Shermadinija (Tenerife), koji je, pak, sakupio najviše glasova u utrci za titulom najkorisnijeg igrača (MVP). Tu je Musa završio na visokom trećem mjestu.

Osim Muse i Shermadinija, prvu petorku Endesa lige još čine Walter Tavares (Real), Markus Howard (Baskonia) i Darius Thompson (Baskonia).

📊 ¡Así han sido los 𝗥𝗘𝗦𝗨𝗟𝗧𝗔𝗗𝗢𝗦 𝗗𝗘 𝗟𝗔𝗦 𝗩𝗢𝗧𝗔𝗖𝗜𝗢𝗡𝗘𝗦 para elegir al Mejor Quinteto y Segundo Mejor Quinteto de la #LigaEndesa 2022-23!

Posted by ACB – Asociación Clubes Baloncesto on Friday, May 26, 2023

Džanan Musa ove sezone s veliki uspjehom nosi dres madridskog Reala, s kojim je osvojio Euroligu, dok je prošle bio MVP španskog prvenstva kao član Breogana.