Džanan Musa neće ići na Eurobasket sa seniorima

musa

Džanan Musa, zvanično proglašeni najbolji košarkaš Evrope do 16 godina i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u nedjelju postala prvak Evrope, neće se moći odazvati na pripreme seniorskog nacionalnog tima svoje zemlje za predstojeći Eurobasket.

[pull_quote_left]Džanan Musa, zvanično proglašeni najbolji košarkaš Evrope do 16 godina i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u nedjelju postala prvak Evrope, neće se moći odazvati na pripreme seniorskog nacionalnog tima svoje zemlje za predstojeći Eurobasket [/pull_quote_left]

“Čelnici Cedevite insistirali su da se pojavim na okupljanju prvog tima, tako da ovaj put, nažalost, neću biti u prilici da se priključim seniorskoj reprezentaciji BiH. Iz Bihaća sutra moram u Zagreb, gdje ću početi pripreme sa seniorima u mom klubu, te boriti se za mjestu u timu Cedevite“, istakao je za agenciju Anadolija Dženan Musa.

VEZANI TEKST Musa će dobiti stan koji izabere

Nakon odličnog nastupa na kadetskom šampionatu Starog kontinenta Musu je selektor bh. seniora Duško Ivanović odlučio pozvati na pripreme za EP.

Ipak, zlatni dječak neće konkurisati za nastup u seniorskom nacionalnom timu na Eurobasketu koji počinje 5. septembra. BiH će igrati u grupi “A“ u Montpellieru protiv Poljske, Francuske, Izraela, Finske i Rusije.

Cilj bh. tima je plasman u drugi krug šampionata i pored toga što će biti lišen usluga trojice svojih najboljih košarkaša Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića.