Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trejdovan u detroit

Džanan Musa više nije igrač Brooklyn Netsa

Em825CbXMAI0WMv

Brooklyn Netsi poslali su Musu i izbor druge runde drafta 2021. u Detroit Pistonse u zamjenu za beka Brucea Browna

NBA klubovi od danas mogu razmjenjivati igrače uoči nove sezone, a jedan od prvih koji će promijeniti sredinu je reprezentativac BiH Džanan Musa.

Brooklyn Netsi poslali su Musu i izbor druge runde drafta 2021. u Detroit Pistonse u zamjenu za beka Brucea Browna.

Ovo je prvi u očekivanom nizu trejdova Netsa pred novu sezonu, u kojoj će na papiru biti jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka s oporavljenima Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom te mnoštvom kvalitetnih igrača koje mogu pretvoriti u treću zvijezdu.

Štoviše, kako se kao jedna od njihovih glavnih želja spominje James Harden, odmah su krenule šale da su Netsi trejdali Musu, koji na dresu nosi broj 13, kako bi oslobodili taj broj za Bradu.

I Musa i Brown za sobom imaju dvije NBA sezone, ali s različitim iskustvima. Musa je tri godine mlađi, dobar dio prve dvije sezone proveo je u Razvojnoj ligi i još ga se gleda kao dugoročni projekt, što se ne uklapa u kratkoročne ciljeve Netsa. Brown je u prve dvije sezone bio regularan član rotacije slabih Pistonsa i već se dokazao kao solidan obrambeni igrač koji ne zahtijeva veliku napadačku ulogu i kao takav je savršen profil suigrača Durantu i Irvingu.

Pistonsi su u velikoj rekonstrukciji i neće im biti problem ulagati u igrača poput Muse, davati mu priliku i nadati se da će se razviti i igrača koji može ozbiljno doprinositi na NBA razini.