Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Volvo

Deset novih automobila bacili s 30 metara visine, razlog je krajnje human (VIDEO)

volvo

Volvo je stoga uz pomoć krana s 30 metara visine bacio desetak automobila i time simulirao ekstreman sudar, prepustivši ekipama spasitelja da pokušaju na najbrži mogući način osloboditi putnike iz vozila

Volvo je učestvovao u praktičnom treningu spasitelja i pritom uništio nekoliko svojih automobila.

Prvih sat vremena nakon nemilog događaja je ključno za spašavanje života. Svaka sekunda je važna pa je bitno da tim spasitelja bude savršeno uigran te cijeli posao spašavanja žrtve prometne nesreće odradi u najkraćem mogućem roku.

U tome je praksa nezamjenjiva metoda postizanja visoke učinkovitosti ekipe pa su u Volvu odlučili aktivno sudjelovati u obuci nekoliko timova spasitelja. Volvo je stoga uz pomoć krana s 30 metara visine bacio desetak automobila i time simulirao ekstreman sudar, prepustivši ekipama spasitelja da pokušaju na najbrži mogući način osloboditi putnike iz vozila.

Također, Volvo je razbio novija vozila koja s tehnologijom izrade i materijalima osjetno razlikuju od olupina starih vozila na kojima se inače vježbaju tehnike spašavanja.

U svakom slučaju, spašavanje iz novijih vozila je definitivno teži izazov.

Stoga će izvještaj temeljen na ovim prakticiranim slučajevima biti od velike važnosti za švedske spasitelje s kojima Volvo već godinama surađuje.