atp serija 250

Džumhur porazom u prvom kolu završio turnir u New Yorku

Dzumhur_Australia

Ovo je bio njihov četvrti meč u karijeri, a sva tri prethodna duela imali su u 2017. godini. Dva puta je slavio Italijan (Lyon, Sofija), dok je Džumhur bio bolji na turniru u Moskvi

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur porazom u prvom kolu završio je nastup na ATP turniru serije 250 u New Yorku.

Sarajlija, koji je na posljednjoj ATP listi pao na 100. mjesto, u prvom kolu turnira vrijednog više od 700.000 dolara poražen je od Italijana Andreasa Seppija, 98. na ATP listi, u meču punom preokreta u tri seta sa 1:2 (3:6, 6:1 i 6:7). Posebno uzbudljivo bilo je u završnici odlučujućeg trećeg seta, u kojem je Džumhur vodio sa 5:3, a kod 5:4 servirao za meč, ali je propustio tu šansu i dozvolio da meč ode u tie break, gdje je također propustio meč loptu.

Ovo je bio njihov četvrti meč u karijeri, a sva tri prethodna duela imali su u 2017. godini. Dva puta je slavio Italijan (Lyon, Sofija), dok je Džumhur bio bolji na turniru u Moskvi.

Seppi će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela između dvojice Amerikanaca, Stevea Johnsona i petog nosioca na turniru Tennysa Sandgrena, koji je na rasporedu rano ujutro po srednjoevropskom vremenu.