Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana jutra će biti hladna, očekuju se kiša i snijeg

snijeg

U večerenjim časovima bez padavina, samo ponegdje na istoku može biti slabije kiše ili pokoja pahulja snijega

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 1; Srebrenica 3; Tuzla, Zvornik 4; Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Trebinje 6; Gradačac 7; Ivan-sedlo, Livno, Stolac 8; Široki Brijeg 9; Grude, Mostar, Sarajevo 10; Bugojno, Drvar 12; Jajce, Prijedor, Zenica 13; Bihać, Neum 14; Banja Luka i Sanski Most 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i opada.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Prijepodne, u većem dijelu Bosne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. U višim područjima je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 13 stepeni.

Jutro će u četvrtak umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Krajem dana i tokom večeri, ponegdje na jugu i zapadu sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U petak će biti pretažno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom ili susnježicom. U planinskim područjima sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 4 do 10 stepeni.