Ostali sportovi

hitno hospitaliziran

Džumhur se oglasio iz bolnice: Na kraju sam sretan što sam živ…

24/05/2022
FOTO: Instagram

Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitivno mi ne pada na pamet

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nalazi se u bolnici zbog problema sa gušteračom.

Džumhur se u bolnici nalazi već nekoliko dana, a danas se oglasio na društvenoj mreži Instagram gdje je pojasnio svoje zdravstveno stanje.

“Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda”, napisao je Džumhur, a potom pojasnio o čemu je riječ:

“Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se doktoru i odmah sam hospitaliziran u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na iznenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu. Bit ću u bolnici još dvije sedmice jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena. Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću puno više cijeniti život, mnogo više sve prilike, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja supruga i svi koji me bezuvjetno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i vidim napredak”, kaže Džumhur koji ističe da nikada u životu nije osjetio takav bol.

Također se zahvalio doktorima, ali i svima koji su mu pružili podršku.

“Hvala liječnicima, hvala na podršci mojim prijateljima, tu je i podrška moje porodice, a posebno moje supruge Barbare koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegu, i naravno mislim na mog sina da ću opet biti zdrav. Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitivno mi ne pada na pamet, ali znam da ću uzeti malo slobodnog vremena da se oporavim i da ga provedem s dragima. Hvala svima na bezuvjetnoj podršci”, poručio je Džumhur.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.