Historijski uspjeh za BiH

Edna Bašagić srebrena na Svjetskom kupu u Poreču

edna bašagić
Foto: Karate klub Respect
Edna Bašagić

Iz kluba dodaju da od Edne Bašagić u narednom periodu očekuju prve medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u katama

Mlada bosanskohercegovgačka karatašica Edna Bašagić osvojila je srebrenu medalju na turniru Svjetskog kupa do 12 godina u katama u Poreču (Hrvatska).

Takmičarka karate kluba „Respect“ iz Sarajeva u finalnoj borbi poražena je od predstavnice Slovenije Anđele Miljatović, dok je iza sebe ostavila vršnjakinje iz Kanade i Francuske.

-Edna Bašagić i trenerica Teodora Perić su ostvarile historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu osvojivši srebrenu medalju na jednom od najjačih svjetskih karate takmičenja. Ujedno je ovo i prva medalja sa Svjetskog kupa iz Poreča u katama za Kanton Sarajevo. Kuriozitet predstavlja činjenica da nikada do sada niti jedan takmičarka u dječijem uzrastu u disciplini kate iz Kantona Sarajevo nije osvojio medalju na najprestižnijem takmičenju Svjetske karate federacije – saopšteno je iz karate kluba „Respect“.

Iz kluba dodaju da od Edne Bašagić u narednom periodu očekuju prve medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u katama.