Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan ugovor

Elektroprivreda BiH postala Zlatni sponzor Odbojkaškog saveza BiH

20210810_2_49550030_67796641_Web

Ugovor je vrijedan 50.000 KM uz dodatni PDV, što je jedan od najvrednijih sponzorskih ugovora koje je Odbojkaški savez BiH ikad potpisao

Čelnici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i JP Elektroprivreda BiH su danas u Sarajevu potpisali sponzorski ugovor kojim će biti omogućen odlazak ženske odbojkaške selekcije BiH na predstojeće Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugovor je vrijedan 50.000 KM uz dodatni PDV, što je jedan od najvrednijih sponzorskih ugovora koje je Odbojkaški savez ikad potpisao.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić istakao je kako je Elektroprivreda prepoznala potencijal i uložila sredstva u pravu ekipu te dodao da bi reprezentacija BiH bez tog sponzorskog ugovora teško otputovala na Evropsko prvenstvo.

“Zahvaljujem Elektroprivredi, njenom generalnom direktoru i njegovim saradnicima koji su odlučili da budu Zlatni sponzori ženske seniorske reprezentacije koja će od 19. do 26. augusta učestvovati na Evropskom odbojkaškom prvenstvu u Beogradu, a ja se iskreno nadam da ćemo ostati tamo još koji dan duže“, kazao je Fatić.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je pod vodstvom selektora Ljubičića izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se odigrati od 18. augusta do 4. septembra ove godine u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

Bh. odbojkašice su također osvojile Srebrenu ligu i plasirale se u Zlatnu ligu (najviši nivo takmičenja u Evropi) te time postigle najveći uspjeh u historiji odbojke u Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija je kazao da je taj veliki uspjeh bh. odbojkašica izuzetno važan za promociju države i sporta te izrazio zadovoljstvo da potpisom sponzorskog ugovora i Elektroprivreda BiH može na neki način biti dio tog uspješnog tima.

“Elektroprivreda BiH je u svom djelovanju društveno odgovorna kompanija i uvijek stoji uz one koji na jedan ovako lijep način promovišu BiH. Ovaj sponzorski ugovor s Odbojkaškim savezom omogućen je time što je naša kompanija u teškoj 2020. godini ostvarila značajnu dobit i, evo, dio toga smo odlučili da kroz ovaj ugovor ustupimo Odbojkaškom savezu BiH“, kazao je Andelija.

On je najavio da će Elektroprivreda BiH i dalje podržavati uspješne sportiste i sportske kolektive u BiH, a bh. odbojkašicama je poželio uspjeh u budućim nastupima.

Tehnički direktor za ekonomske poslove Elektroprivrede BiH Muhamed Kozadra je kazao da je ovaj vid sponzorskih ugovora neophodan zbog nedostatka sistemskih rješenja u sportu te izrazio nadu da će to ponukati sve one koji mogu i trebaju podržati sport u BiH.