Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cortina d’Ampezzo

Elvedina Muzaferija za dvije stotinke ostala bez bodova

Elvedina Muzaferija
FOTO: OK BiH/ Arhiva
Elvedina Muzaferija

Jedinoj bosanskohercegovačkoj takmičarki u Audi FIS Ski World Cupu otvara se nova prilika sutra kada je na programu još jedna spust trka

Najboljoj bosanskohercegovačkoj skijašici Elvedini Muzaferiji danas su nedostajale samo dvije stotinke za prve bodove u aktuelnoj sezoni Svjetskog kupa.

Muzaferija je utrku u Cortina d’Ampezzo završila na 31. poziciji s +2.60 stotinki zaostatka za prvoplasiranom Stephanie Venier, a odmah iza Michelle Niederwieser koja je ostvarila vrijeme +2.58 stotinki.

Današnja utrka, koja je u okviru Audi FIS World Cup – a održana u Italiji, ponovo je pokazala velike probleme s kojima se organizatori suočavaju. Na veoma zahtjevnoj stazi prekrivenoj ledom, jučer nije održan oficijelni trening, a današnje takmičenje obilježio je težak pad Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Utrku nije završila ni Frederica Brignone, a na samom podijumu zabilježena je velika gužva. Naime, uz Austrijanku Venier sa zaostatkom +0.39 stotinki stala je drugoplasirana Lara Gut-Behrami (SUI), dok su se kao trećeplasirane sa zaostatkom +0.71 stotinkom našle Valerie Grenier (CAN), Christina Ager (AUT) i Sofia Goggia (ITA).

Jedinoj bosanskohercegovačkoj takmičarki u Audi FIS Ski World Cupu otvara se nova prilika sutra kada je na programu još jedna spust trka. Vikend će biti završen Super-G nadmetanjem u kojem, također, nastupa Muzaferija.