bh. skijaš

Emir Lokmić o uspjehu na SP-u: Staza nije praštala

20210219_2_46963195_62701560_Web (1)

Nekoliko ozbiljnijih grešaka me koštalo boljeg vremena, rekao je Emir Lokmić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju koji je u današnjem veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’ Ampezzo osvojio 28. mjesto

Emir Lokmić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju imao je danas veoma dobar nastup u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’ Ampezzo (Italija) osvojivši 28. mjesto.

”Prije svega zadovoljan sam rezultatom. Mislim da je ovo odličan prikaz rada koji je uložen u pripremni period sa trenerom Ognjenom Dragoljevićem, kao i motivacija za dalje. U finalnu trku sam ušao opušteno, bez pritiska i želio sam da pružim maksimum. Nažalost, nekoliko ozbiljnijih grešaka me koštalo boljeg vremena. Staza nije opraštala. Jedan od težih veleslaloma gdje su i najbolji imali dosta problema. Fokus je na slalomu od početka sezone i osjeti se deficit veleslalomskih treninga. Međutim, ponosan sam što sam pokazao kvalitet u određenim segmentima današnje trke i plasmanom u 30 najboljih na svijetu”, istakao je Lokmić, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine izuzetno su zadovoljni nastupom Lokmića i Elvedine Muzaferije (25. u spustu i 16. u kombinaciji) na ovogodišnjem planetarnom šampionatu.

”Iako su mnogu sumnjali ili nisu vjerovali da je moguće, ostvarilo se. Polako ali sigurno koračamo ka zasluženom mjestu u svijetu skijanja. Emir Lokmić napravio je još jedan historijski rezultat za bh. skijanje. Prvi put u muškom veleslalomu imamo plasman u top 30 na svjetskim prvenstvima. Da bi ova vijest bila još značajnija, treba reći da je ukupno, u kvalifikacionoj i finalnoj trci, nastupilo preko 200 takmičara”, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH, navode na oficijelnom Facebook profilu Ski savez BiH.