Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

miralem bilalović

Emotivna ispovijest brata Sabahudina Bilalovića: Ostali smo željni jedan drugoga

miralem bilalovic (1)

Pojavila se Bosna i kada je došao Tanjević, moj otac je samo rekao evo Vam ga, i on ga je prihvatio kao svoje dijete jer je došao sa 17 godina u Sarajevo

Miralem Bilalović, brat legendarnog košarkaša Sabahudina Bilalovića, emotivno je govorio o svom bratu koji je rođen na današnji dan 1960. godine.

“Ja sam bio stariji pet godina od rahmetli Dina. Igrao sam u Leotaru, gledajući mene krenuo je i on da trenira. Izrastao je do 208 cm. Volio je košarku, a stadion nam je bio ispred zgrade gdje smo stanovali, non stop je trenirao. Onda je došao poziv za reprezentaciju Jugoslavije kao kadet. Poslije toga dolazili su mnogi Cibona, Zadar, Metalac bili su zainteresovani da ga dovedu. Roditelji nisu dali daleko da ide. Pojavila se Bosna i kada je došao Tanjević, moj otac je samo rekao evo Vam ga, i on ga je prihvatio kao svoje dijete jer je došao sa 17 godina u Sarajevo. Kasnije je igrao u Vojvodinu kod Ivkovića tada je ušla u Prvu ligu i osvojila Kup. Vratio se potom Bosnu. Kasnije je otišao u Švicarsku, zatim Španiju, Njemačku, igrao za reprezentaciju. Dolazio je nas da vidi u Danskoj gdje smo izbjegli”, govori Bilalović i nastavlja:

“Odlučio se vratiti 1996. godine u Sarajevo, dao se na biznis imao je prodavnice. Imao je želju da otvori robnu kuću sportske opreme. Bilo je stresno vrijeme, fasovao je virus koji mu je napao srce, imao je šećer. Zbog čega se na srcu nije mogla uraditi nikakva operacija. Bio sam 2003. godine u Sarajevu. Dogovor je pao ja idem u Trebinje, a on je otišao na more. Njegova supruga Nasiha nazvala je iz Makarske i znao sam koliko je sati. Roditelji su patili, bili smo nas dvojica, ostali smo željni jedan drugoga. Za rođendane bi se ispričali. Od tada sam sasvim drugi čovjek nisam više onaj od ranije. Nemam koga više da nazovem 7. maja da mu čestitam rođendan. Volio sam sjesti u društvu zapjevati, povukao sam to s majčine strane, jer naša tetka je Silvana Armenulić i pjevao bih lijepo. Od tada ja sam sasječen, kad čujem neku pjesmu ja plačem, ali živit se mora,u jednom dahu emotivno je izjavio Miralem Bilalović.

Rahmetli Sabahudin Bilalović rođen je 7. maja 1960. godine Trebinju, a preminuo 29. juna 2003. godine. Bio reprezentativac bivše Jugoslavije a potom i Bosne i Hercegovine. Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj 1993. godine bio je najbolji strijelac Eurobasketa.