Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Taekwondo klub Šampion

Esma Bahtanović i Aylin Šarotić prvakinje Balkana

tkd sampion2

Takmičari taekwondo kluba Šampion osvojili 10 medalja na Balkanskom prvenstvu u Albaniji

Proteklog vikenda ekipa taekwondo kluba Šampion nastupila je na Balkanskom prvenstvu koje se održavalo u Albaniji.

Svi klubovi iz Bosne i Hercegovine su nastupali kao reprezentacija BiH.

U sklopu reprezentacije ekipu Taekwondo kluba Šampion je predstavljalo 14 takmičara u svim kategorijama i osvojili smo 10 medalja.

Zlatne medalje i titulu Balkanskog prvaka su osvojili Esma Bahtanović, koja je u četiri odlične borbe pokazala dominaciju u svojoj kategoriji i Aylin Šarotić u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Osvajači srebrenih medalja su Eman Sarić, Hamza Bahtanović, Afan Demirović i Eman Čavalić, dok su bronzane medalje osvojili Ahmed Dizdar, Lamija Dizdar, Damir Gačanin, Hanadi Šarotić.

Na turniru je nastupilo više od 450 takmičara iz devet država i 40 klubova. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je osvojila prvo mjesto ekipno i postala ekipni prvak Balkana.

“Izuzetan nastup članova našeg A tima, šest finala, dvije zlatne medalje, jako smo ponosni na to. U ostalim finalima je svima veoma malo falilo do zlatnog odličija ali je ponekad potrebno i malo sportske sreće. Jako smo ponosni na rezultat koji smo pokazali u ovoj godini, Nakon osvajanja prvog ekipnog mjesta na Bosnia and Herzegovina Open E2 turniru, koji je ujedno i svjetski bodovni turnir. Potvrdili smo kvalitet i ostvarili odlične rezultate na Balkanskom prvenstvu. Ponosni smo na sve učinjeno u ovoj godini, zahvaljujemo se roditeljima kluba na odličnoj suradnji i podršci. U narednom periodu imamo malu pauzu, a onda nastavljamo sa jakim pripremama za narednu sezonu”, poručili su treneri Taekwondo kluba Šampion Armin Gredić i Muhamed Gredić.