Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "magnet"

Tužilaštvo potvrdilo hapšenje četiri osobe u Sarajevu

KCUS – Armin Durgut Pixsell

Ranije su mediji objavili, nezvanično, da su među osumnjičenima i uhapšenim bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić Butmir

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Magnet“, na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, na pet lokacije.

Slobode su lišena četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ i „Zlupotreba položaja ili ovlaštenja“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, a o daljem statusu lica odlučit će postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ranije su mediji objavili, nezvanično, da su među osumnjičenima i uhapšenim bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić Butmir.