Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurobasket: Hrvati u neizvjesnoj utakmici izgubili od Grka

hrvatska-grcka

Nakon prvog dana Eurobasketa i jučerašnje pobjede protiv Slovenije rezultatom 80:73, Hrvatska je večeras u do kraja neizvjesnoj utakmici u zagrebačkoj Areni izgubila sa dva poena protiv dvostrukog europskog prvaka Grčke rezultatom 72:70.

Mnogi su, pa i hrvatski trener Velimir Perasović, utakmicu Hrvatske i Grčke okarakterizirali kao derbi grupe.

hrvatska-grcka1

Potaknuti snažnim bodrenjem navijača, domaći igrači odmah su na početku preuzeli vodstvo nad Grčkom i zadržali ga do kraja prve četvrtine kada je rezultat bio 18:13.

Sa oko pet koševa razlike hrvatski su košakaši igrali protiv Grka cijelu drugu četvrtinu i na poluvrijeme otišli sa istom prednošću i rezultatom 33:28.

Daleko nabolji strijelac utakmice u prvom poluvremenu bio je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon sa 13 postignutih koševa.

hrvatska-grcka2

Hrvatska je vodstvo od pet do deset koševa zadržavala sve do četvrte minute prije kraja kada su Grci po prvi put poveli bod razlike, a onda prednost povećali na tri koša.

Hrvatski košarkaši se nisu uspjeli snaći u preokretu koji je uslijedio tako da su na kraju slavili Grci.

Grčkih navijača okupilo se nekoliko stotina, no ni najbrojniji Slovenci, na utakmici jučer, nisu uspjeli nadglasati domaće navijače.

Utakmicu je večeras, kao i sinoć protiv Slovenije, sa tribina pratila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova i Biserke Petrović, majke pokojnog košarkaša Dražena Petrovića.

Grčka je jučer savladala Makedoniju sa 20 koševa razlike, a Hrvatska Sloveniju sa sedam koševa.