Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Gluposti koje smo napravili riješit ćemo unutar ekipe

mesa-bazdarevic23

Mislim da smo vidjeli utakmicu sa dva različita poluvremena. Prvo dosta interesantno i kvalitetno, a drugo smo pokvarili sami, jer smo nasjeli na neke provokacije s njihove strane, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon pobjede rezultatom 3:0 nad Andorom, javlja Anadolu Agency.

Bh. selektor smatra da ni u kom slučaju njegovi izabranici nisu sebi smjeli dozvoliti da nasjednu na protivničke provokacije, jer je to skupo plaćeno isključenjem Muhameda Bešića.

“To nismo smjeli sebi dozvoliti, morali smo ostati koncentirasni na igru kako bi pričinili zadovoljstvo našim navijačima i postigli još koji gol. Izgubili smo i Muhameda Bešića za Vels. Želio sam da utakmicu iskoristimo kao neku vrstu pripreme za Vels, ali smo napravili dosta gluposti koje ćemo riješiti unutar ekipe. Ipak, uzeli smo tri boda, a to je najvažnije jer smo tako zadržali nadu za to treće mjesto”, kaže Baždarević.

Iako je svjestan da rezultat utakmice između Velsa i Izraela u Kardifu ne odgovara bh. reprezentaciji u borbi za treće mjesto Baždarević je kazao kako se se ne želi opterećivati tim rezutlatom.

“Očekivali smo i nadali se pobjedi Velsa, ali dešavaju se neočekivani rezultati u našoj grupi. Bez obzira na bodove Izraela u Kardifu mislim da je i dalje sve otvoreno. Važno je da se dobro pripremimo za Velšane i da ih dočekamo u dobrom raspoloženju. Nećemo se previše osvrtati na druge rezultate, razmišljaćemo samo o onome što mi moramo napraviti, pa ćemo vidjeti”, zaključio je Baždarević koji je dodao da je Miralema Pjanića zamijenio početkom drugog poluvremena zbog lakše povrede.