Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurobasket: Košarkaši Srbije razmontirali Italijane

srbija-eurobasket11

Na Evropskom košarkaškom prvenstvu danas se igraju posljednje utakmice grupne faze, a u prvom meču dana Srbija je u Berlinu, rezultatom 101:82, savladala selekciju Italije.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su u svih pet susreta slavili isto toliko pobjeda, bez obzira što su igrali u grupi „B“ koja je prije početka prvenstva najavljivana kao „grupa smrti“ jer su u njoj bile Srbija, Italija, Španija, Njemačka, Turska i autsajder Island.

Košarkaši Srbije su u današnjem ogledu sa starim rivalom Italijom već u prvoj četvrtini pokazali dominaciju i poveli sa 25:19. „Azuri“ su u drugom periodu zaigrali agresivnije, ali ni to bije bilo dovoljno da se rezultat popravi pa je poluvrijeme završeno 48:40 u korist Srbije.

I drugo poluvrijeme je pokazalo da Srbija na ovom Eurobasketu slovi za jednog od glavnih pretendenata za najsjajnije odličje. Treći period srbijanski košarkaši koriste za dodatno povećanje prednosti za dodatnih sedam poena.

Do kraja meča, Srbija je uspjela doći do trocifrenog broja poena, a meč je završen rezultatom 101:82.

Najefikasniji igrač meča bio je Miloš Teodosić koji je postigao 26 poena, dok je u redovima Italije najbolji bio Alessandro Gentile sa 19 poena.

Danas se u ovoj grupi igraju i preostale dvije utakmice u kojima se sastaju Njemačka sa Španijom, te Turska sa Islandom.

Srbija je maksimalnim učinkom suveren lider grupe, a Italija je sa tri pobjede i dva poraza siguran učesnik druge faze. Turska očekuje pobjedu nad Islandom i prolaz dalje, a domaćin Njemačka će u direktnom obračunu sa Španijom odlučivati o posljednjem učesniku druge faze Eurobasketa iz ove grupe.