Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurobasket: Nakon Španije, Srbija savladala i Njemačku

srbija njemacka

Drugog dana Eurobasketa 2015 u Berlinu reprezentacija Srbije je rezultatom 68:66 pobijedila jednog od domaćina Evropskog prvenstva Njemačku, javlja Anadolu Agency (AA).

Srbija i Njemačka su odigrale izuzetno zanimljiv meč pred punim tribinama, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića i danas bili na visini zadatka i nastavili pobjednički niz započet jučerašnjom pobjedom nad selekcijom Španije 80:70.

Reprezentacija BiH svoj meč drugog kola igra večeras od 21 sat, a protivnik je Francuska

Domaćin Njemačka je dobro otvorila meč i vodila u prvoj polovini prve četvrtine, međutim Srbija je zaigrala bolje i trojkom Bogdana Bogdanovića sa minimalnom prednošću 19:18 završila taj period.

I druga četvrtina je protekla u sličnom trendu da je Njemačka vodila, a Srbija je u posljednjim trenucima pokazala više strpljivosti i na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću Srbije 39:38.

Treća četvrtina je završena rezultatom 11:10 u korist Srbije. Uslijedila je neizvjesna završnica u kojoj su ponovo više koncentracije i preciznosti pokazali Đorđevićevi izabranici i košem u posljednjoj sekundi slavili pobjedu rezultatom 68:66.

Najefikasniji u redovima srbijanskog nacionalnog tima bio je Nemanja Bjelica sa 12 poena, dok su u selekciji Njemačke Dirk Nowitzki i Tibor Pleiss sakupili po 15 poena.

srbija njemacka bjelica nowitzki

Srbija je u jučerašnjem derbiju prvog kola savladala Španiju sa 80:70, dok je Njemačka bila bolja od Islanda rezultatom 71:65. Turska je u istoj grupi jučer slavila pobjedu nad Italijanima rezultatom 89:87.

U grupi B se nalaze Srbija, Njemačka, Turska, Italija i Island. Ova grupa je i prije početka prvenstva slovila za najneizvjesniju na prvenstvu.

grupaB

Kasnije danas u ovoj grupi se sastaju Italija i Island, dok meč drugog kola večeras igraju i Turska i Španija.

Danas su istodobno igrani mečevi drugog kola i u preostale tri grupe. Poljska je u grupi A bila bolja od Rusije rezultatom 82:79, u grupi C Makedonija je sa 78:71 pobijedila Holandiju, dok je u grupi D Belgija sa visokih 84:55 deklasirala Estoniju.

Reprezentacija BiH svoj meč drugog kola igra večeras od 21 sat, a protivnik je Francuska.

grupaA