Završen uviđaj nesreće na magistralnom putu M-5

serif konjevic

Završen je uviđaj saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Jajce- Donji Vakuf (Bravnice). Saobraćaj se na navedenoj dionici sada odvija nesmetano.

U spomenutoj saobraćajnoj nesreći učestvovao i poznati folk pjevač Šerif Konjević.

Vozač Audija iz Beograda naletio je vozilo kojim je upravljao Konjević, no na svu sreću, on i članovi njegove porodice koji su bili s njim u automobilu prošli su bez težih ozljeda. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

RAPORT IZ BIHAMK-a

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od oko 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog radova je izmjenjen režim saobraćaja. Vozila preko 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 t i autobusi koriste alternativni pravac na dijelu između Bistrika i raskrsnice Vraca i obratno. Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta), a alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, kao i radove u Mostaru (prolaz kroz grad).
Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje čeka se do 1 sat, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.