Euroliga: Zvezda u Beogradu poražena od Anadolu Efesa

zvezda_efes

Crvena zvezda je večeras u 21. kolu Eurolige u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu poražena od turske ekipe Anadolu Efes rezultatom 72:86, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvoj četvrtini domaći tim je bio bolja rezultatom 20:16, dok je druga četvrtina u potpunosti pripala Anadolu Efesu, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 47:36 za goste.

Zvezda je u trećoj četvrtini bila bolja sa 16:14, dok je posljednja četvrtina ponovo pripala gostima koji su na kraju slavili sa konačnih 86:72.

Anadolu Efes je nanio i drugi poraz ekipi Dejana Radonjića u sezoni, poslije poraza u Istanbulu 100:79.

Crveno-bijeli su tako prekinuli sjajnu seriju od sedam uzastopnih pobjeda u elitnom takmičenju.

Srbijanski šampion sada je na 5. mjestu uz skor od 12 pobjeda i devet poraza, a tim Velimira Perasovića se nalazi na 8. poziciji sa 10 pobjeda i 11 poraza.

Podsjetimo, već u četvrtak, 9. februara, Zvezda igra u Moskvi na terenu CSKA, a sljedeća evroligaška februarska utakmica u Beogradu je 23. februara, kada u goste dolaze košarkaši Galatasaraya.

U preostala dva susreta odigrana večeras Galatasaray je poražen pred svojim navijačima od Pahanthinaikosa 79:84, dok je Real Madrid slavio u gostima kod Baskonie 79:71.