Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Troicki: Treba mijenjati pravila Davis Cupa, ovo nema smisla

troicki

Nakon što je duel u kojem je pobijedio ruskog teniskog reprezentativca Karena Hačanova u prvom kolu Davis Cupa trajao više od 4 i po sata, srbijanski teniser Viktor Troicki rekao je u Nišu da bi Davis Cup trebalo da promijeni format i da se igra u dva dobijena seta, javlja Anadolu Agency (AA).

Troicki je na konferenciji za novinare poslije okršaja u kojem su oba tenisera tražila medicinski tajm-aut rekao da je ovaj format takmičenja jako iscrpljujući za tenisere.

“Pravilo sa 5 setova, po mom mišljenju, više nema smisla, ne znam šta žele da dokažu time. I publika je dugo čekala. Ako imate dva takva meča, jedan dan bi mogao da traje 10 sati“, rekao je Troicki.

U takvoj situaciji je, kaže, normalno da tijelo pokaže umor.

“Ovo mi je treći peti set za mjesec dana, izgleda da mi to baš dobro ide. Istrošimo se dosta”, kaže Troicki.

Inače, odmah po završetku ovog meča u kojem je, kako je rekao, o pobjedniku presudilo nekoliko posljednjih lopti, ali i sreća, prišao je Hačanovu da mu čestita.

“Preskočio sam mrežu da mu čestitam, jer smo obojica dali sve od sebe i igrali sjajan tenis. Rekao sam mu da je šteta što je izgubio. Dobar je drug. Biće sjajan teniser, jer ima veliki potencijal”, izjavio je Troicki.

Za pobjedu je zahvalio i publici koja je snažno, ali, kako ističe, fer i korektno navijala.

U toku je meč Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, a drugog dana takmičenja od 16 sati dubl meč će, prema najavama, igrati Viktor Troicki i Nenad Zimonjić protiv Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravluka.

Posljednjeg dana Davis Cupa, u nedjelju od 14 sati, planirani su mečevi Đokovića protiv Hačanova i Troicki protiv Medvedeva.