Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropsko prvenstvo U20: Košarkašice BiH ubjedljivo slavile protiv Bugarske

kosarka zenska kosarkaska reprezentacija2

Ženska košarkaška U20 reprezentacija BiH pobijedila je Bugarsku u utakmici 4. kola na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici rezultatom 83:64.

Tako su se izabranice Mare Lakić dodatno približile plasmanu u elitnu, A diviziju.

Bh. košarkašice su vodile skoro tokom cijelog meča. Prvu četvrtinu dobile su rezultatom 21:18, da bi u naredne dvije četvrtine Bugraska pružila malo jači otpor, pa je rezultat nakon tri četvrtine bio 60:57.

kosarka zenska kosarkaska reprezentacija

U posljednjoj četvrtini mnogo bolja igra košarkašica BiH, za konačnih 83:64 i četvrtu pobjedu u nizu.

“Igrali smo tri jake utakmice, protiv protivnika koji su ispali iz A divizije, kao i protiv domaćina Crne Gore. U te tri utakmice djevojke su dale maksimalan doprinos i ova utakmica protiv Bugarske je bila malo opuštajuća, zato smo tek u posljednjoj četvrtini odlučili pobjednika. Dovoljne su nam dvije pobjede kako bi otišli u A diviziju, ali ja očekujem da djevojke odrade dobar posao i napravimo skor od 9-0, što bi bio fantastičan uspjeh za reprezentaciju BiH, jer djevojke su to zaslužile, a ja očekujem da će to uraditi”, kazala je za AA Lakić.

Najefikasnija u ekipi BiH danas je ponovo bila Marica Gajić, koja je ubacila 24 poena. Nakon utakmice, kazala je da je selekcija BiH jednom nogom već u A diviziji.

“Čestitala bih svim curama na borbi u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu nam ništa nije išlo za rukom, od zicera, do šuteva. Nismo se držale naših dogovora. U drugom poluvremenu smo pokazale karakter i na kraju je došla pobjeda. Već prije prvenstva mi smo postavile sebi cilj, to je A divizija. Mislim da smo na dobrom putu ka ostvarenju cilja. U prva tri kola smo ostvarili pobjede protiv najkvalitetnijih ekipa, samim tim što smo u tim utakmicama ostvarile pobjede, mislim da smo jednom nogom u A diviziji. Ali ima još mnogo da se radi”, kazala je Gajić.

U narednom kolu selekcija BiH igrat će protiv Litvanije.