Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bivši inspektori CJB Banja Luka osuđeni na više od 23 godine zatvora

06/07/2015

Banjalučki Okružni sud osudio je bivše inspektore Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Mirka Kovačevića iz Banja Luke ukupno na 23 godine i tri mjeseca zatvora u vezi sa preprodajom droge na području Banja Luke, rekla je Srni portparol suda Jelena Popović.

Ona je istakla da je sud Radulovića osudio na 11 godina i pet mjeseci, Kovačevića na šest godina i pet mjeseci, a Stijaka na pet godina i pet mjeseci zatvora.

Sud je Radulovića okarakterisao kao organizatora ove kriminalne grupe, dok su Kovačević i Stijak optuženi kao saučesnici u ovom slučaju.

Radulović, Kovačević i Stijak optuženi su da su kao organizovano zločinačko udruženje od početka 2011. do oktobra 2013. godine na području Banja Luke preprodavali drogu.

Osuđenim ispektorima zabranjen je rad u policiji u trajanju od pet godina, rekla je Popovićeva i naglasila da su inspektori CJB Banja Luka osuđeni po svim tačkama optužnice.

Odbrana je najavila da će se žaliti Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.