Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportske igre mladih

Fair play na terenima u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju

sportske igre mladih44 (1)

U Sarajevu su odigrani nogometni, košarkaški i teniski turniri, za mlađu i stariju kategoriju u obje konkurencije

Plazma Sportske igre mladih su u prethodnom periodu održale takmičenja u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju. Nakon održanih regionalnih takmičenja, slijede polufinalni turniri na kojima će biti poznati finalisti Igara za ovu godinu.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života. Uz finansijsku podršku USAID-a, Plazma Sportske igre mladih nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. Djevojčice i dječaci u Travniku su se takmičili u košarci i nogometu, a ekipe NK „Team“ i „Ogi i žohari“ ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje. Da na terenima sve prođe u duhu fair playa, pokazuju i drugoplasirane ekipe koje, bez obzira na poraz, svojim protivnicima žele zabavu u polufinalu.

„Osvojili smo drugo mjesto danas na Kinder Joy of moving Cup-u i nadamo se da ćemo naredne godine biti bolji. Ekipi „Ogi i žohari“ želimo puno sreće u polufinalu i da predstave Travnik u najboljem svjetlu“ istakao je Rijad Vinčević, kapiten ekipe „Promo“.

U Sarajevu su odigrani nogometni, košarkaški i teniski turniri, za mlađu i stariju kategoriju u obje konkurencije. Igre ove godine u saradnji sa UEFA foundation for children, ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom, sruše sve predrasude te pokažu da u sportu mogu biti jednako dobre kao i dječaci.


„Osvojile smo danas Coca-Cola Cup u Sarajevu i radujemo se Velikom finalnom takmičenju Igara. Očekujemo dobru zabavu i nadamo se dobrom plasmanu“ kazala je Dalal Bratović, kapitenka ekipe SFK 2000 Sarajevo.

Nakon nogometa u Sarajevu, uslijedili su teniski mečevi u okviru Toyota Cup-a, a Amar Silajdžić i Nejla Helać ostvarili su plasman na Veliko finale. Kao najbolji u Bratuncu u nogometnom takmičenju za stariju kategoriju, pokazali su se dječaci iz ekipe „Drina Ljubovija“, dok su ekipe „Roćević“, „Kenguri“, „Ekipa iz bloka“, „Joker“, i ŽOK „Bratunac“ bili najbolji na takmičenjima u nogometu, košarci i odbojci u Zvorniku.

„Uspjele smo savladati danas ekipu Elita u Zvorniku i jedva čekamo finale Vitalia Cup-a u Sarajevu. Radujemo se druženju sa ostalim ekipama“ istakla je Sara Simić, kapitenka ekipe ŽOK „Bratunac“.
Djevojčice i dječaci u Kaknju su se zabavili uz odbojkaške, nogometne i košarkaške mečeve, a ekipe NŠS „Kakanj“, „Senzacija“, FK „Mladost“, „Bosna Visoko“, „Brace“ i „Dream team“, ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje.

„Bilo nam je super na Ultra Cup turniru u Kaknju i na kraju smo osvojili prvo mjesto. Sretni smo što smo prošli dalje i nadamo se da ćemo nastaviti pobjeđivati“ kazao je Emir Dragunić, kapiten ekipe Bosna Visoko.

Nakon održanih takmičenja po gradovima slijede polufinalni turniri po regijama, a Veliko finalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih održat će se od 6.7.-8.7. u Sarajevu te će okupiti djevojčice i dječake iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na jednom mjestu.