Judo

Faletar iz Borse odbranio titulu prvaka države

judo klub borsa
Foto: PR/Borsa

Viceprvakinja BiH postala je Johanna Klinger, a treće mjesto zauzeli su Mario Novak, Monika Zadro i Marino Dugandžić, saopćeno je iz Borse

Judo klub “Borsa” ovog je vikenda nastupio na prvenstvu Bosne i Hercegovine za uzraste mlađih seniora, a najistaknutiji u njihovim redovima bio je Darian Faletar koji je u kategoriji -100 kg odbranio titulu prvaka BiH.

Viceprvakinja Bosne i Hercegovine postala je Johanna Klinger, a treće mjesto zauzeli su Mario Novak, Monika Zadro i Marino Dugandžić, saopćeno je iz Borse.

Državno prvenstvo održano je u Sarajevu, u dvorani Hills u tehničkoj organizaciji judo kluba “Bosna”.

U dvorani Arena Hills, na Ilidži, također je organizirano i 23. izdanje Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon, tradicionalnog turnira koji se organizira u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Bosni i Hercegovini. Turnir je okupio preko 400 takmičara, a zlatne medalje za Borsu osvojili su Merjem Zilić i Luka Rozić, dok je srebreni bio Mijat Beljo.

Bronzani su bili Stjepan Miljkom, Tomas Miljko, Jakov Šarić, Toni Buhač, Noa Dadić, Lora Perić, Lovro Kukavica, Noa Zovko, Marko Kožul, Matej Matković, Luka Ćorić i Deni Batlak.

Mladi takmičari Borse ovog su vikenda također zabilježili značajan nastup i na međunarodnom turniru u Mariboru u organizaciji prijateljskog judo kluba “Duplek”.

Takmičenje je okupilo 40 judo klubova iz Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Hrvatske. Judo klub “Borsa” je u ukupnom poretku zauzeo 3. mjesto, a medalje su osvojili: Zlato: Ivano Knezović, Jan Barbarić, Lucija Ivanković, Elena Bekavac, Ivana Bebek.

Nadalje, srebro su osvojili Noa Skoko, Gabrijel Jonjić i Anastasia Ignatkov, a bronzu Lucija Ivanković (konkurencija starijih), Elena Bekavac (konkurencija starijih), Karla Džidić, Katarina Palac, Gabrijel Ćosić, Jan Bošnjak i Nedjeljko Marić.