Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tenis

Federer: Đoković, Nadal i Zverev favoriti za osvajanje Australian Opena

nadal federer444

Prošlogodišnji osvajač prvog Grand Slama sezone istakao je i da bi neko od mladih igrača mogao ubuduće iznenaditi i osvojiti Australian Open

Novak Đoković, Rafael Nadal i Alexander Zverev favoriti su za osvajanje Australian Opena, rekao je Roger Federer, prošlogodišnji osvajač prvog Grand Slama sezone.

Istakao je i da bi neko od mladih igrača mogao ubuduće iznenaditi i osvojiti Australian Open ili neki od preostala tri Grand Slama ove godine.

“Nadam se da se to neće desiti u Melbourneu, gdje ni ja nisam bez šansi”, izjavio je Federer, trenutno treći teniser na ATP rang listi, iza Srbijanca Đokovića i Španca Nadala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španac Rafael Nadal, drugi teniser na ATP rang listi, koji je zbog povrede propustio i turniru u Brisbaneu rekao je da bi mogao biti spreman za pet dana, odnosno da se nada nastupu na Australian Openu.

”Sitna povreda, koja bi mogla biti krupna radi opterećenja mišića. Osjećam se bolje, te se nadam da ću za pet dana biti u potpunosti spreman. Imam dobar predosjećaj i vjerujem da ponovo mogu osvojiti Australian Open ”, izjavio je Nadal, prenosi Anadolu Agency (AA).

Australian Open, prvi Grand Slam igrat će se od 14. do 27. januara.