Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federer propušta OI i pauzira do kraja sezone

roger federer

Teniser Roger Federer u objavi svojim navijačima, obznanio je da će propustiti ostatak sezone zbog potrebe da se koljeno, koje je operirao početkom godine, potpuno regenerira.

Posebnu žal, priznaje, osjeća zbog izgubljenog nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

“Izuzetno sam razočaran što moram objaviti da neću moći predstavljati Švicarsku na Olimpijskim igrama u Riju, te da ću propustiti ostatak sezone”, započeo je objavu simpatizerima na Facebooku.

“Uzimajući u obzir sve opcije, nakon što sam se savjetovao s ljekarima i mojim timom, morao sam donijeti jako tešku odluku o završetku sezone, jer mi je potrebna podugačka rehabilitacija nakon operacije koljena ranije ove godine. Ukoliko želim nastaviti igrati bez povreda idućih nekoliko godina, kao što namjeravam, moram dati dovoljno vremena koljenu i tijelu kako bi se u potpunosti oporavilo”, objavio je Federer, podsjetivši kako su ga u većem dijelu karijere povrede zaobilazile.

“Teško je ovako propustiti ostatak sezone. Međutim, svjetla strana je što me ovo iskustvo podsjetilo na to koliko sam sreće imao u karijeri, zbog vrlo malo povreda.

– Ljubav koju imam prema tenisu, takmičenju, turnirima i, naravno, navijačima ostaje netaknuta. Motiviran sam kao i uvijek te planiram usmjeriti energiju na to da se vratim jači, zdraviji i sposoban igrati napadački tenis u 2017.”, zaključio je Federer.