Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federer uoči meča s Džumhurom: Ne razmišljam o kraju karijere

roger federer presica

Drugi teniser svijeta Roger Federer izjavio je da uopšte ne razmišlja o povlačenju, iako uskoro puni 34 godine.

Federer je naveo da ne želi da razmišlja o penziji, a nakon razgovora sa Stefanom Edbergom odlučio je da ne najavljuje penziju sve do samog kraja karijere.

[pull_quote_right]Na startu trećeg Grand Slam turnira sezone Federer se danas sastaje s najboljim bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom[/pull_quote_right]

– Da budem iskren, nisam razmišljao o tome uopšte. Ne želim da razmišljam jer sam onda sve bliži penziji. Svako radi drugačije, definitivno da o tome moram da razmislim, ali ne u ovom trenutku – rekao je Federer.

On je po osmi put u karijeri osvojio titulu na ATP turniru iz serije 500 u Haleu, prije nego što je stigao na terene All England Cluba.

– Mogao sam ranije da stignem u Hale, da dosta treniram, ali i da imam vremena za odmor. Tako je i ovdje, stigao sam dva dana nakon finala, trenirao sam tri dana i danas sam slobodan. Mogu da uspostavim ritam što je u karijeri i životu profesionalnog sportiste najvažnija stvar. Titula u Haleu mi je dala dodatno samopouzdanje i nadam se da me ono može odvesti do titule ovde. Ovo je vjerovatno bila najbolja priprema koju sam ikada imao pred Wimbledon, dodao je Federer.

Na startu trećeg Grand Slam turnira sezone Federer se danas sastaje s najboljim bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom.