Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"KK Ilidža"

Fenerbahce pobjednik 3. Međunarodnog košarkaškog turnira „Ilidža 2023”

kosarka turnir ilidza
Foto: D.B./ Fokus.ba

Tokom turnira dodijeljene su i pojedinačne nagrade, uključujući MVP turnira, najboljeg strijelca, idealnu petorku i mnoge druge

Završen je 3. Međunarodni košarkaški turnir „Ilidža 2023“, koji je u organizaciji KK Ilidža održan proteklog vikenda.

U dvoranama Hotela Hills i KSC Ilidža odigrani su susreti mladih košarkaša velikih evropskih timova. Ovaj turnir je održan u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, a istovremeno je bio i dio proslave 25. godina postojanja KK Ilidža.

Prvo mjesto, kao i najveći broj pojedinačnih nagrada, odnijela je ekipa Fenerbahce Beko Istanbul. Drugo mjesto osvojila je košarkaška ekipa Budućnost – Voli, dok je trećeplasirani bio Bayern München.

Tokom turnira dodijeljene su i pojedinačne nagrade, uključujući MVP turnira, najboljeg strijelca, idealnu petorku i mnoge druge.

„Ponosni smo što smo u prilici organizirati ovaj veliki događaj na dan naše domovine i pritom ugostiti ova eminentna imena košarke, čime smo željeli dati svoj doprinos isticanju važnosti ovog datuma u istoriji BiH“, izjavili su iz KK Ilidža, dodavši:

„Trudili smo se prije svega organizirati druženje, biti dobri domaćini i istovremeno predstaviti dio naše kulture i historije našeg grada.“