Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savladali "vukove"

Fenomenalni Dončić vodio Dallas do prve pobjede u prvom meču finala Zapada

Foto: Screenshot/YouTube

Dončić i Irving postigli su 63 poena, a svi ostali igrači Dallasa zajedno 45

Dallas je pobjedom kod Minnesote 108:105 poveo 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Sjajni Kyrie Irving postigao je 30 poena, od čega dva ključna slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja za potvrdu preokreta i pobjede, ali ovo je trijumf Luke Dončića.

Slovenac je bio najefikasniji na utakmici s 33 poena, od čega je čak 15 postigao u zadnjoj četvrtini. Dodao je 8 asistencija, 6 skokova, 1 blokadu i 3 ukradene lopte.

Do sada sjajna odbrana Wolvesa, koja je u četiri pobjede nad Nuggetsima ograničila prvake na tek 85 poena u prosjeku, bila je nemoćna protiv zvjezdanog dua Mavsa.

Dončić i Irving postigli su 63 poena, a svi ostali igrači Dallasa zajedno 45.

Ali, nepošteno bi bilo reći da je ovo pobjeda samo njih dvojice. Rookie Dereck Lively ubacio je 9 poena bez promašaja, a dodao je 11 skokova i 2 blokade. P.J. Washington ubacio je 13 uz 7 skokova.

Kod Minnesote je čak šest igrača bilo dvoznamenkasto, ali su podbacile najveće zvijezde. Jaden McDaniels bio je najefikasniji s 24 poena, no Karl-Anthony Towns je imao samo 16 poena uz šut iz igre 6/20. Rudy Gobert s 12 poena i 7 skokova također nije bio na svojoj, vrhunskoj razini. Anthony Edwards imao je 19 poena uz šut 6/16 te 11 skokova i 8 asistencija, ali je ostao bez poena u trećoj četvrtini.

Minnesota je domaćin i druge utakmice, koja se igra u subotu u 02:30 po našem vremenu.