Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka ehf-a

Final four Lige šampion u rukometa pomjeren za kraj decembra

rukomet_lopta (1)

Završni turnir Lige šampiona prvobitno je bio zakazan za 30. i 31. maj. Međutim, u svjetlu svjetske zdravstvene krize, već je jednom pomjeren na 22. i 23. august, a danas je prolongiran po drugi put

Zbog trenutne globalne pandemije novog koronavirusa Evropska rukometna federacija (EHF) odgodila je Final four Lige šampiona za rukometaše za 28. i 29. decembar 2020. godine. Mjesto odigravanja ostalo je isto, a to je Lanxess arena u Kelnu, a ranije kupljene ulaznice važiće za završni turnir u decembru, istakli su iz EHF-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Završni turnir Lige šampiona prvobitno je bio zakazan za 30. i 31. maj. Međutim, u svjetlu svjetske zdravstvene krize, već je jednom pomjeren na 22. i 23. august, a danas je prolongiran po drugi put.

“Dok u kontinuitetu pratmoi kriznu situaciju u Evropi, a posebno različite vladine mjere kao što su zabrane događaja i ograničenja putovanja, tokom proteklih sedmica već su izrađeni planovi za izvanredne situacije s lokalnim partnerima i gradom Kelnom, a Lanxsses arena bila je na vrijeme rezervisana za 28 i 29. decembar 2020. godine, ukoliko ne bude moguće održati turniru u augustu“, istakli su iz EHF-a.

Dodaje se da će na sastanku 24. aprila Izvršni odbor EHF-a odlučiti o tome kako će se završiti evropska rukometna sezona 2019/20. Ističe se da se konsultacijee nastavljaju s lokalnim organizatorima Final foura Lige šampiona za rukometašice u Budimpešti, koji je zakazan za 5. i 6. septembar 2020. godine i završnog turnira EHF kupa u Berlinu, koji bi se trebao održati 29. i 30. augusta.