Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

irski borac

Forbes: Conor McGregor najplaćeniji sportista u 2020. godini

Conor McGregor

Irac je u pandemijskoj godini ostvario veću zaradu od fudbalera Lionela Messija i Cristiana Ronalda

Zvijezda mješovitih borilačkih vještina Irac Conor McGregor bio je najplaćeniji sportista u 2020. godini sa zaradom od 180 miliona dolara, objavio je američki magazin Forbes, prenosi Anadolu Agency (AA).

Irac je bio jedan od samo četiri sportista koji su 2020. godine zaradili više od 100 miliona dolara, a preostala trojica su fudbaleri Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, te zvijezda američkog fudbala Dak Prescott.

Na drugom mjestu najplaćenijih sportista u pandemijskoj godini je napadač Barcelone Lionel Messi sa 130 miliona dolara zarade, a slijedi Juventusova zvijezda Portugalac Cristiano Ronaldo sa 120 miliona dolara.

Igrač američkog Dallas Cowboysa Dak Prescott je na četvrtom mjestu sa 107,5 miliona dolara zarade, dok je košarkaška zvijezda Los Angelesa LeBron James na petom mjestu sa 96,5 miliona dolara. Napadač Paris Saint-Germaina Brazilac Neymar je šesti na Forbesovoj listi sa 95 miliona dolara zarade.

Među deset najplaćenijih sportista u prošloj godini je i švicarski tenisač Roger Federer, vozač Formule 1 Lewis Hamilton, igrač američkog fudbala Tom Brady te košarkaš Brooklyn Netsa Kevin Durant.

Svih deset najplaćenijih sportista svijeta zaradilo je najmanje 75 miliona američkih dolara, što se nije dogodilo nijednom od 1990. godine otkada je magazin Forbes počeo pratiti zarade sportista.