Ostali sportovi

zbog koronavirusa

Formula 1 otkazala Veliku nagradu Turske

14/05/2021

Trka je trebalo da se održi od 11. do 13. juna, a otkazana je zbog ograničenja u putovanju zbog koronavirusa

Formula 1 je saopštila da je otkazana Velika nagrada Turske, trka koja je prvobitno trebalo da se održi od 11. do 13. juna, javlja Anadolu Agency (AA).

“Formula 1 je usvojila izmene u trkačkom kalendaru za 2021. godinu, a sa novim ograničenjima u putovanjima zbog koronavirusa, više nije moguće da se trka održi u Turskoj od 11. do 13. juna”, navedeno je u saopštenju.

Taj vikend će ostati slobodan, Velika nagrada Francuske se pomera za nedelju dana unapred u odnosu na period od 18. do 20. juna, a biće održane dve trke u Austriji – prva od 25. do 27. juna, a druga od 2. do 4. jula.

U kalendaru su 23 trke, a do sada su održane četiri – u Bahreinu, Italiji, Portugalu i Španiji. Peta runda je u Monaku 23. maja.

“Radovali smo se trci u Turskoj, ali ograničenja u putovanjima nas onemogućavaju u tome”, rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

Velika nagrada Turske vratila se 2020. godine nakon devetogodišnje pauze. Britanski vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je titulu 2020. godine sa prvim mestom u Intercity Istanbulskom parku prošlog novembra.

Ove sezone Velika nagrada Turske zamenila je Veliku nagradu Kanade zbog pandemije.

Turska je pod zaključavanjem do 17. maja, a 12. maja Velika Britanija je dodala Tursku na svoju crvenu listu turističkih destinacija kako bi zaustavila širenje koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.