Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uoči kvalifikacija

Forto i Avdić ugostili odbojkašice BiH

forto avdic odbojkasice

Avdić je izrazio zadovoljstvo što će se odbojkašice BiH pripremati i igrati utakmice u Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić ugostili su danas žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju od 20. augusta do 10. septembra očekuju kvalifikacioni mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo 2023.

Iako je učešće naše najbolje selekcije bio pod znakom pitanja, uz pomoć Vlade KS spriječena je još jedna sramota – odbojkašice će se za kvalifikacije pripremati u dvoranama “Ramiz Salčin” i “Goran Čengić”, dok će se utakmice igrati u dvorani “Goran Čengić”.

Forto je istakao da je opredjeljenje ove Vlade KS da podrži sve državne selekcije.

– Uz vas smo i želimo pomoći, ne samo u ključnim momentima. Sve državne selekcije uvijek će imati našu podršku jer mi volimo i navijamo za Bosnu i Hercegovinu. Ponosan sam što u resoru kulture i sporta sjedi ministar Avdić koji srcem stoji uz sve naše selekcije. Želimo vam svu sreću u nastojanjima da na najbolji način predstavite našu zemlju – rekao je Forto.

Avdić je izrazio zadovoljstvo što će se odbojkašice BiH pripremati i igrati utakmice u Sarajevu.

– Bit će vam osigurani svi neophodni uslovi, ne trebate brinuti ništa. Dajem vam riječ i da će se promijeniti sistem, kako više ne bi dolazili u situaciju da u zadnjim trenucima rješavamo odlazak naših najboljih selekcija na najveća takmičenja. Od srca vam želim da vas povrede zaobiđu i da ostvarite sve svoje ciljeve – dodao je Avdić.

Iz Odbojkaškog saveza BiH zahvalili su Vladi KS i Ministarstvu kulture i sporta KS koji su u posljednji trenutak spasili kvalifikacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i obraz države.

Prema riječima generalnog sekretara Saveza Adnana Talića, sa ministrom Avdićem su u stalnom kontaktu.

– Kada smo bili na pragu odustajanja našli smo rješenje. Muška reprezentacija BiH je nakon 18 godina zaigrala u Sarajevu, dok ženska nije nikada. Nadam se da će dvorana “Goran Čengić” postati dom ženske seniorske reprezentacije. To je fina odbojkaška dvorana sa dovoljno sjedećih mjesta da se napravi dobra atmosfera, ulaz će biti besplatan za sve posjetioce i nadam se da ćemo uz dobru atmosferu konačno uspjeti posložiti sve i postići cilj, a to je ponovni odlazak na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će i ostali nivoi vlasti pratiti šta ste uradili vi iz Kantona Sarajevo koji ste uvijek najveća pomoć i podrška, što treba cijeniti – rekao je Talić.

Sastanku su prisustvovali i član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH Saveza Mirsad Kadrić, selektor Stevan Ljubičić, kapitenka reprezentacije Anđelka Radišković, te igračice Ajla Paradžik, Dajana Bošković i Milica Ivković, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.