Francuz najavio predaju ako dođe do finala Wimbledona

monfils

Francuski teniser Gael Monfils iznenadio je sve svojom izjavom vezanom za ovogodišnji nastup na Wimbledonu.

Monfils je kazao kako će u slučaju da dođe u finale Wimbledona predati taj meč kako bi mogao gledati finale Svjetskog prvenstva, jer se oba odigravaju na isti dan.

Naravno, to se odnosi na slučaj da njegova Francuska bude u finalu Mundijala u Rusiji.

“Bio bih prvi teniser koji je predao finale Wimbledona kako bi gledao Svjetsko prvenstvo”, izjavio je Francuz koji je omiljen zbog atraktivnog tenisa, ali i zanimljivih izjava van terena.

Kasnije je, ipak, pojasnio situaciju i dao do znanja da se radi o šali, ali i kako je fudbal jako popularan u njegovoj zemlji.

“Ne mogu se sjetiti Wimbledona od prije četiri godine, ali sa Svjetskim prvenstvom je drugačije. Većina ljudi voli fudbal. U Francuskoj je on dio kulture”, dodao je Monfils.

Francuska će sutra u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Urugvajem u 20 sati.

Jedna od utakmica koja mu je posebno privukla pažnju je drama između Engleske i Kolumbije koju je, kaže, pratio iz pivnice.

“Gledao sam penale. Vidio sam na mobitelu da će se pucati penali i ušao sam u pivnicu gledati ih. Bilo je nevjerovatno, potpuno ludo. Svi su vikali, urlali, ispijali pivu”, dodao je nekad šesti tenisač svijeta, a trenutno 44. igrač ATP ljestvice koji je pobjedom protiv Paola Lorenzija 3:1 u setovima izborio 3. kolo Wimbledona.