ufc

Francuz Gane u dugoj rundi pregazio Tuivasu

New Project (56)

Nije bilo previše akcije u prvoj rundi, ali onda je u drugoj krenuo spektakl

Na UFC-ovoj priredbi održanoj sinoć u Parizu, a u glavnoj borbi večeri slavio je Francuz Cyril Gane.

Gane je u sjajnom teškaškom obračunu savladao Australca Tai Tuivasu. Ganeu je ovo bio povratak nakon tijesnog poraza od Ngannoua u januaru ove godine, dok je Tuivasa, popularni Bam Bam, u ovu borbu ušao sa sjajnim nizom od pet uzastopnih pobjeda.

Nije bilo previše akcije u prvoj rundi, ali onda je u drugoj krenuo spektakl. Tuivasa je krenuo nešto agresivnije i sredinom runde je fenomenalnim udarcem jako uzdrmao Ganea, koji je bio skoro nokautiran!

Ipak, oporavio se Gane i onda počeo da se bori mnogo bolje, te je preokrenuo borbu u svoju korist. Zadavao je brutalne udarce nogama u tijelu Tuivasi, te je bilo samo pitanje vremena kada će Australac pasti.

Nakon dvije minute treće runde Gane pogađa Tuivasu preciznim high kickom direktno u bradu nakon čega se činili da je Tuivas spreman “za spavanje”. No, sekundu nakon što je Gane krenuo na finiš Tuivasa kreće u izmjene udaraca kakve se rijetko viđaju u teškaškim borbama.

Udarci su sijevali s obje strane, a teži kraj uvijek bi izvukao Tuivasa. Gane je nastavio udarati Tuivasu prednjim kickovima u tijelo što mu je dodatno naštetilo i oslabilo ga. Nakon nešto malo više od četiri minute borbe Gane pogađa Tuivasu čime ga baca u nokdaun, a nakon nekoliko snažnih udaraca u parteru sudac prekida borbu.

ufc