Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurobasket

Blažič o reprezentaciji BiH: “Nurkić i Musa. Oni su glavni u tom tim”

nurkic musa
FOTO: fiba.basketball

Selektor protivnika BiH u trećem koli Eurobasketa ističe da je gledao Zmajeve u kvalifikacijama za Eurobasket i Mundobasket

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić i reprezentativac Jaka Blažič poslije pobjede nad Mađarskom najavili su duel protiv BiH na press-konferenciji.

Selektor protivnika BiH u trećem koli Eurobasketa ističe da je gledao Zmajeve u kvalifikacijama za Eurobasket i Mundobasket.

“Vidjeli smo da su veoma kvalitetna ekipa, koja je popunjena na svim pozicijama sa vrhunskim igračima. Imaju NBA Nurkića koji je pokazao svoj kvalitet na dvije utakmice EP. Imaju Musu koji je zasluženo potpisao za Real. Dokazao da vrijedi igrati u Euroligi. Ostali igrači ih prate, igraju jako i tvrdo, te koriste svoje prednosti. Pobijedili su Francusku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U meč sa BiH morat ćemo da uđemo sa svim svojim arsenalom, ako želimo da pobijedimo”, rekao je Sekulić, prenosi N1.

Slovenski reprezentativac Jaka Blažič na pitanje ko bi mogao iz bh. selekcije biti najveća opasnost po koš Slovenije, odgovara:

“Nurkić i Musa. Oni su glavni u tom timu. Ostali ih prate. Mene je iznenadila hemija unutar njihovog tima. Igraju baš čvrstu odbranu i samopouzdanje, sigurno neće biti lako. Jedan dobar test za nas na početku turnira”, zaključio je Blažič.

Utakmica Slovenija – BiH igra se od 17.45 u Lanxess Areni. Nešto ranije u istoj dvorani od 14.30 sastaju se Litvanija i Francuska, a posljednju utakmicu dana u Kelnu odigrat Francuska i Mađarska.