Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

meč stoljeća, plata stoljeća

Fury je uprkos porazu zaradio tri puta više od Usyka, cifre su vrtoglave

fury usyk
FOTO: Pixsell

Ukupan iznos dijelio se po modelu 70:30 u Furyevu korist

U noći između subote i nedjelje u Rijadu dobili smo novog apsolutnog bokserskog prvaka poslije trijumfa Oleksandra Usyka protiv Tysona Fury, a samu borbu “opravdala” je i zarda vijeka.

Kako pišu strani mediji radi se o rekordnom iznosu, Fury je dobio više, a njegov honorar upoređuju sa onim što Cristiano Ronaldo zaradi na godišnjem nivou u Al Nassru.

Ukupan iznos dijelio se po modelu 70:30 u Furyevu korist pa se procjenjuje da je Fury od borbe zaradio oko 115 miliona funti, odnosno oko 145 miliona dolara, dok je novi prvak sada bogatiji za oko 35 miliona funti, odnosno oko 50 miliona dolara.

usyk pobjeda
FOTO: Pixsell

Uz to, Fury je obećao da će donirati milion funti, odnosno 1,2 miliona dolara Ukrajini. Furyjev honorar je blizu plati Cristiana Ronalda, koji u Al Nassru zarađuje oko 131 milion funti godišnje, ili oko 166 miliona dolara.

– Ako kažete Tysonu Furyju da će zaraditi 100 miliona funti od borbe, poludio bi jer misli, a ja se slažem, da će zaraditi puno više – rekao je nedavno Bob Arum, Furiyev promoter uoči borbe.

Pogledajte rundu u kojoj je Usyk istresao seriju razornih udaraca po Furyju…