Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fury najavio borbu s Joshuom i lupio glupost godine?

fury klicko

Britanski bokser Tyson Fury rekao je danas da će se početkom jula vratiti u ring i da će se sa aktuelnim šampionom u teškoj kategoriji Anthony Joshuom obračunati kao “mačka sa klupkom vune”.

Furyju, koji nije boksovao od novembra 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička, oduzeta je dozvola nakon što je priznao da je uzimao kokain, ali bi naredne sedmice Odbor za kontrolu britanskog boksa mogao da mu vrati licencu, prenosi BBC-i.

Fury je rekao da će prije meča sa Joshuom imati dvije ili tri pripremne borbe.

Anthony Joshua je prošle subote pred 90.000 ljudi na londonskom Vembliju ujedinio titule u teškoj kategoriji u verzijama IBF, VBA i IBO, pošto je nokautom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička. Joshua je poslije te pobjede pozvao Furyja na borbu, što je on prihvatio.

Fury je prošle sedmice rekao da mu neće trebati pripremni meč pred duel sa Joshuom, za koga je rekao da bi mogao da ga pobijedi “jednom rukom vezanom iza leđa”.

“Vratiću se u ring 8. jula. Imaću dvije ili tri povratničke borbe dok budem čekao Joshuu”, rekao je Fury.

On je čestitao DŽošui na pobjedi protiv Klička, ali je rekao da nije impresioniran.

“Moja pobjeda protiv Klička je bila mnogo bolja, bolji boks. On me nijednom nije udario, a Joshuu je udario milion puta i zamalo ga nokautirao, razotkrio ga je”, rekao je Fury. Mnogi koji su gledali meč Kličko – Joshua ovu su izjavu Furyja nazvali “glupost godine”.