Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski teškaš

Fury: Ovo je moja posljednja borba, idem u penziju sa 150 miliona dolara

fury222

Whyte se nije pojavio na konferenciji za medije kojom je najavljena borba

Tyson Fury branit će svoj pojas prvaka po verziji WBC u teškoj kategoriji protiv Dilliana Whytea 23. aprila, a nakon toga otići će u penziju zdrav, mlad i bogat. Rekao je to sam britanski teškaš iza kojeg su 32 borbe s omjerom od 31 pobjede i jednog meča u kojem pobjednika nije bilo.

“Ovo je posljednja borba u mojoj karijeri, nakon nje ću se penzionisati sa 150 miliona dolara u banci, zdrav i mlad. Kupit ću veliku jahtu u inozemstvu. Idem u penziju, to je bilo to. Još ova borba i gotov sam”, rekao je Fury u najavi borbe protiv Dilliana Whytea, očito posljednje u svojoj karijeri.

Inače, Whyte se nije pojavio na konferenciji za medije kojom je najavljena borba. Odlučio se za ostanak u kampu i nastavak treninga, što je Fury prokomentirao riječima da je njegov suparnik izvjesio bijelu zastavu.

Fury protiv Whytea očekuje meč sličan onima kakve je imao s Derekom Chisorom kojeg je pobjeđivao 2011. i 2014. godine. “Slične su visine i težine, a i sličan im je stil borbe. A taj stil sam rješavao više puta kroz karijeru”, napomenuo je Fury.